Serious Trivia and Free Rice

The fifth installment of the Triple Rock Social Club’s Pub Trivia Night is tonight at 8 p.m. If you weren’t planning on going, I would instead. Triple Rock Trivia has proved to be some serious fun.

At the end of this post is a pop vocabulary quiz. But first, a little history of Triple Rock Trivia Nights so far:

The first time out, the winners were “The Winners” — a team who, full of optimism, named themselves that, then spent all the goodwill they may have garnered with their winsome name by actually winning.

When “The Winners” kept their name, somewhat mawkishly the second time, and won again, they were reviled by all. When “The Winners” won for the third time, foul play was suspected and blows threatened, until it was revealed by the hosts that there had been a simple “mathematical error,” and “The Winners” hadn’t really won. Conspiracies were propounded, but the riotous crowd was quelled.

The fourth time around, my team, “Ample Recompense,” won. Some say this had a lot to do with Team “The Winners” not being there. Some say it had everything to do with it. Who knows?

As a little practice for tonight’s trivia, let’s do a vocabulary quiz. Vocabulary may not have appeared at Triple Rock Trivia so far, but that only makes it exceedingly unlikely rather than impossible to appear this evening.

For another vote in the vocabulary quiz column, I’ve visited Free Rice.com a lot recently, a site where you’re tested on your vocabulary knowledge, and when you answer correctly, they give rice to hungry people around the world. (This is for real.) Which can lead you to really really think about you guess, what with the starving children’s lives in the balance and all.

We don’t have any rice. But if you get these wrong we will stop in for dinner at the residences of several destitute families, which comes to the same thing.

Click “Read the rest of this entry” to take the quiz, and to read an answer, click your mouse and roll over the grayed text.


1. Crapulent:

Disliked
Excessively indulgent
Bulky
Bloody

Answer:

Excessively indulgent

2. Wonkish:

Fashionable
Unfit
Off kilter
Overly studious

Answer:

Overly studious

3. Obviate:

Anticipate
Conceal
To mold into a sphere
Profess

Answer:

Anticipate

4. Kris:

Hatred
A cocoon of a moth
Vigor
A curved knife

Answer:

A curved knife

5. Mawkish:

Sickeningly sentimental
Precocious
Bold
Cruel

Answer:

Sickeningly sentimental

6. Winsome:

Victorious
Fickle
Charming
Clever

Answer:

Charming

7. Moll:

Erudite politician
Scullery maid
Female sparrow
Gangster’s girlfriend

Answer:

Gangster’s girlfriend

8. Rood:

Funeral march
Stew
Party
Crucifix

Answer:

Crucifix

9. Etui:

Foppishness
Gossip
Small case
Disbelief

Answer:

Small case

10. Miscegenation:

Slander
Trickery
Exaggeration
Racial intermixing

Answer:

Racial intermixing

2 Responses to Serious Trivia and Free Rice

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *